11 d’octubre 2005

Hotel Rwanda




Dirección: Terry George.
Países: Reino Unido, Sudáfrica, USA e Italia.
Año: 2004.
Duración: 121 min.
Género: Drama.
Interpretación: Don Cheadle (Paul Rusesabagina), Sophie Okonedo (Tatiana), Nick Nolte (Coronel Oliver), Joaquin Phoenix (Jack), Desmond Dube (Dube), David O'Hara (David), Cara Seymour (Pat Archer), Fana Mokoena (General Augustin Bizimungo), Hakeem Kae-Kazim (George), Tony Kgoroge (Gregoire), Ofentse Modiselle (Roger).
Guión: Keir Pearson y Terry George.

Sinopsis: Hace diez años, mientras el país de Ruanda caía en la locura, un hombre prometió que protegería a la familia que amaba y acabó por encontrar el valor para salvar a más de 1.200 personas. Hotel Rwanda narra la ejemplar historia del héroe de la vida real Paul Rusesabagina (Don Cheadle), gerente de un hotel de Rwanda que hizo acopio de su valentía y astucia para liberar a más de mil refugiados de una muerte cierta durante la guerra civil entre tutsis y hutus. Mientras el resto del mundo cerraba los ojos, Paul abría su corazón y demostraba que un hombre bueno puede cambiar las cosas.

Este el filme obtuvo tres nominaciones, dos de ellas como Mejor Actor (Don Cheadle) y Mejor Actriz de Reparto (Sophie Okonedo), y otra como Mejor Guión Original.

Pel·lícula proposada per: Albert Burrull

Asistencia: 6
Nota mitjana de la película: 7.21
Notes detallades:
Albert: 8.5
Àxel: 7
Miquel: 7
Plans: 7.00
Robert: 7.25
Sam: 6.5

6 Comments:

Blogger Albert Burrull said...

Quin dia hem de fer aquest projecció?? Aquesta semana és conflictiva.
- Dilluns: juga el Bonabista Social Club
- Dimarts: l'axel té programa a les 12. Hauriem de començar abans.
-Dimecres: És festa. Jo tinc un sopar.
-Dijous: potser és la millor opció
Què en penseu

10/10/05 12:56  
Anonymous Anònim said...

A mi em sembla bé qualsevol dia, sempre i quan sigui a partir de les 22:00!!!!!

11/10/05 14:36  
Blogger Àxel Torres said...

Jo, com vulgueu, progremeu-ho quan us vagi millor. No passa res si no puc venir. És difícil trobar sempre un dia que vagi bé a tothom.

11/10/05 16:48  
Blogger Albert Burrull said...

La peli pot ser més bona o més dolenta, però ara tots sabem qui són els hutus i els tutsis... oi plans? xDDDDD

13/10/05 12:26  
Blogger Àxel Torres said...

Comentari tècnic:

El film en qüestió és formalment correcte, però no passa d'aquí. No hi podem trobar cap pirueta creativa ni cap artifici que li faci pujar la nota. La fotografia és acceptable i la banda sonora no és res de l'altre món. Clar exponent de la producció en cadena hollywoodenca, amb unes rutines ben definides i amb poc marge per la creativitat del director.

La temàtica que toca és interessant, ens aproxima a un conflicte poc conegut i manté l'atenció de l'espectador fins al final.

El treball dels actors és bo, tot i que el personatge principal pot resultar poc creible. Tendència americana a fabricar herois exagerant les seves característiques. S'haguéssin pogut estalviar un munt de diners fitxant estrelles per personatges plenament secundaris (Phoenix, Nolte) i els haurien pogut invertir millor en enriquir el muntatge.

Estàs content Nacho? xd

14/10/05 16:56  
Blogger Albert Burrull said...

Això ja comença a passar de la ratlla!!!! Estem a dilluns i encara no hi ha la peli penjada!!!! Sort que demà hi ha champions i no hi ha cineclub... o si?

17/10/05 12:14  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home